Elegant Snowflake

Stap voor stap de uitleg met de namen van het gebruikte materiaal erbij.
Begonnen met een wit stuk glad karton 14 x 14 cm.

Stencil inkleuren
Het Stencil van a Colorful Design – Elegant Snowflake op het karton rechts bovenin gepositioneerd waarbij de snowflake gedeeltelijk buiten het karton valt. Stevig vast zetten aan de achterkant met stencil tape en/of op een magneet bord met sterke magneten waar ik zelf voorkeur aan geef. Zelf heb ik de Make Art STAY-tion van Ranger.
Het blenden ‘kleur aanbrengen’ in het stencil gebruik ik graag de Lavinia Brushes voor.
Bij deze kaart de Spectrum Noir Harmony inkten in de kleuren lemon tonic, midnight en plum pudding gebruikt.
In het hart ben ik begonnen met de lemon tonic kleur. Vanaf het hart lichtjes cirkels draaien om het middelpunt heen, de 2e kleur midnight iets laten overlappen waar je gestopt bent met de lemon kleur, ook nu weer cirkels beweging en verder naar de buitenranden toewerken.
blauw en paars mengen klikt niet, word een vies kleurtje, daarom heb ik als foefje, weer eerst de lemon kleur gepakt en die weer iets over midnight overlapt om uiteindelijk lemon met de plumpudding te overlappen.
Eenmaal droog vond ik het wat te steriel en heb ik toch de uiterste puntjes nog een tipje lemon kleur gegeven.

Sterretje in het midden van de snowflake.
Stempeltje van de Lavinia set Snowflakes Small.
Ter voorkoming dat het karton statisch is met de glitter embospoeder, de plek waar het stempeltje komt eerst antistatisch maken met een anti static kussentje.
De stempel beïnkten met versamark en proberen precies in het hart van de ingekleurde stencil af te drukken. Daarna de embospoeder erover strooien, bij deze kaart de wow! ws56R Sensational Sage gebruikt.
Het overtollige embos poeder wat niet vastkleeft eraf schudden op een vel papier. Dat dubbelvouwen en zo weer terug het potje in.
Heatgun is noodzakelijk om te zorgen dat de embos poeder smelt en het daarna permanent is.

De fairy.
Het moeilijke gedeelte, vind ik dan, het zoeken welke stempel ik ga combineren passend bij die grote snowflake. Ik bekijk dat het liefst vooraf of het “leuk staat” door de sheetjes van de stempel die bij de lavinia’s achter de stempels zitten erop te leggen voor ik het aandurf om te stempelen. Wanneer die sheetjes er niet zijn, dan druk ik eerst af op een mica sheet 😀 Zekerheid voor alles bij mij.
Bij deze kaart gekozen voor de Lavinia stempel Raven gekozen.
Afgedrukt met Versafine Claire kleur Fantasia.

De achtergrond.
Echt als laatste pas gemaakt, weer de Lavinia stecil brushes gebruikt beginnend met de kleur Midnicht. Vanaf de buitenrand steeds inborstelen naar het midden van de kaart goed uitborstelen dus zodat het verloop steeds lichter word.
Niet over de fairy, maar tot de fairy.
Buitenrand wilde ik dieper blauw dus nog eens over de vorige laag, van buitenaf naar binnen met de kleur Silent Night.

De tekst stempel.
Gebruikt de Impression Obsession – Wishing Joy stempel.
(vooraf ook hier anti static kussentje gebruiken)
Stempel beïnkt met versamark en afgedrukt.
WOW – Metallic Gold Rich WC04SF erover overtollige via schoon papiertje terug in het potje gieten en met de heatgun permanent maken.

Dwarrel sneeuw.
Nu de Stampendous Chuncky white gebruikt. Bijna het zelfde als de Ultra High van Wow.
Tussen duim en wijsvinger strooi ik de sneeuw waar ik die hebben wil.
Heat gun nu vanaf de onderkant van de kaart gebruiken, dat vergt wat geduld, niet al te dicht op de kaart, schuinweg verhitten tot de sneeuw zich hecht.

De randen van de kaart.
Dubbelgevouwen printpapier openvouwen en in de vouw wat embospoeder strooien om later met de beïnkte kaart randen in de embos poeder te deppen.
De randen van de kaart, de versamark kussen langs de randen halen, 2 randen per keer doen. in de embospoeder deppen wat klaargelegd is, overtollige eraf tikken en heat setten.

Afwerking.
Mutsje met een rood pastel potlood ingekleurd.
Boomtak wat sneeuw op gelegd met een lijmpen en glitterpoeder.
Vond het niet wit genoeg, dus met acryl marker er nog overheen gegaan om witter te maken.
Strook wit fluweel karton 30 x 15 cm dubbelgevouwen en daarop de kerstkaart vast gezet.

Als laatste de tip voor het blenden.
Na het beïnkten van de brushes, de eerste inkt even op een kladje aftippen om te voelen hoeveel kleur hij af gaat geven en de eerste aanzet daarna minder hard is wat bijna niet meer weg te brushen valt.